Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika nyomás

Főoldal » Általános iskola » Fizika
342
Segítséget kérnék 2 feladatban:1:Egy jármű tömege 5t,alatta a nyomás 150 Pa .Melkora felületen érintkezik a kerekei a talajjal?2:Mekkora az alapterülete annak a labdának amely alatt a nyomás 3500 Pa és tömege 70 kg
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Fizika

Válaszok

1
F = `m*g` = `5000kg*10 m/s^2` = 50000 N

p = 150 kPa

A = `F/p` = `50000/150` = `50000/150000` = 0,33 `m^2`

Ha mégis 150 Pa a nyomás, akkor 333 `m^2`, bár az elég furcsa keréknek.

2,

F =`70*10` = 700 N

p = 3500 Pa

A = `F/p` = `700/3500` = 0,2 `m^2`
0