Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek - köszi a segítséget!

Főoldal » Középiskola » Matematika
432
Egy egyenes egyenlete -7x+5y=10. Adja meg az egyenes egy lehetséges normálvektorának koordinátáit valamint egy, az adott egyenesen lévő pont koordinátáit!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
-7x+5y=10 `rightarrow` `vec(n)` = (-7;5)

`vec(v)` = (5;7)

Legyen x = 0 pontban y = 2. Egy pontja P(0;2)
1