Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek

Főoldal » Általános iskola » Matematika
369
Pls segítsetek!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
matek, feladat, sürgős, házi, pls, házifeldat, 8-os, számokésbetűk, racionálisszámok
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

2

Volt x forintja

`3/7*x` forintból vesz ajándékot, `1/4*x` Ft-ot költ el. Ez összesen:

`x*(3/7+1/4)` = `x*(12+7)/28` = `19/28*x` Ft-ot költött el eddig.

Maradt `x-19/28*x` = `9/28*x` Ft-ja. A pénzének a `9/56` részét tette félre. (ugyanennyit adott az öccsének)

b,

1400 Ft felel meg a pénze negyedének, akkor eredetileg volt

`1400*4` = 5600 Ft-ja.

c,

Az öccsének adott `1400*9/56` = 225 Ft-ot.
1

Köszönöm! :)
0