Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Valószínűség-számítás

Főoldal » Középiskola » Matematika
435
15 fiú és 2 lány között két koncertjegyet kisorsolva mennyi annak a valószínűsége, hogy a lányok mennek koncertre?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Annak, hogy az egyik lány kapja az egyik jegyet, a valószínűsége `2/17`. (17-en vannak és ebből kettő lány).

Annak, hogy a másik lány kapja a másik jegyet, `1/16`. (16 közül 1 lány).

A teljes valószínűség:

P = `2/17*1/16` = `2/272` = 0,00735 (0,735 %).
1