Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Valószínűség-számítás

Főoldal » Középiskola » Matematika
443
Egyik fiókomban 5 négyzetrácsos, 3 vonalas és egy sima azonos méretű, összekevert füzet van. Mennyi annak a valószínűsége, hogy bekötött szemmel kettőt kiválasztva mindkét füzet vonalas?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Az első választásnál összesen 9 füzet van a fiókban, ez az összes eset száma. A kedvező esetek száma 3, mert ebből csak 3 vonalas.

3:9=1/3

A második választásnál már csak 8 füzetből választhatok. A kedvező esetek száma 2.

2:8=1/4

A két értéket összeszorzom, így megkapom a végeredményt:

1/3*1/4=1/12=0.083
0.083*100=8,3%
Módosítva: 3 éve
1