Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Valószínűség-számítás

Főoldal » Középiskola » Matematika
943
Mennyi a valószínűsége annak, hogy egy háromgyerekes családban a gyerekek mind egyneműek, ha a lány és fiú születési valószínűsége egyaránt 1/2 ?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

2
50% vagy igen vagy nem.
-1

Mindegyik eset `1/2` valószínűséggel következik be, tehát annak, hogy mind fiú `(1/2)^3` = `1/8` a valószínűsége. Annak, hogy mind lány, ugyanennyi. Tehát összesen:

`2*1/8` = `1/4` a valószínűsége, hogy egynemű az összes gyermek. (25 %).

Más megközelítésben:

FFF
FFL
FLF
FLL
LFF
LFL
LLF
LLL

Nyolc eset van, kettő kedvező: `2/8` = `1/4` a valószínűség.
1