Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Valószínűség-számítás

Főoldal » Középiskola » Matematika
344
Mennyi a valószínűsége annak, hogy két szabályos dobókockát feldobva legalább egyik hatos lesz?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

3
50% vagy igen vagy nem.
-3

Kedvező esetek/Összes esetek száma=1/12=8,3%
-1

Annak a valószínűsége, hogy nem dobunk hatost, `5/6`. Ez két kockánál `(5/6)^2` = `25/36`. A maradék eset az, hogy legalább dobunk egy hatost, azaz:

`1-25/36` = `11/36` = `0.30dot(5)` (`30.dot(5)` %).

Akár fel is írhatod a 11 esetet a 36-ból:

1-6, 2-6, 3-6, 4-6, 5-6, 6-6, 6-1, 6-2, 6-3, 6-4, 6-5.
1