Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika12

Főoldal » Középiskola » Fizika
465
Hogyab kell ezt kiszámolni?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
1,

a, `E=h*c/lambda` = `P*t`

`lambda` = 650 nm = `650*10^(-9)` m

c = `3*10^8` `m/s`

h = `6.63*10^(-34)` Js

`E_1` = `6.63*10^(-34)*(3*10^8)/(650*10^(-9))` = `3.08*10^(-19)` J

E = `P*t` = `10^(-3)*1` = `10^(-3)` J

x = `E/E_1` = `10^(-3)/(3.06*10^(-19))` = `3.06*10^(15)` db kvantum lép ki.

3,

`E=h*c/lambda` = `6.63*10^(-34)*(3*10^8)/(250*10^(-9))` = `8*10^(-19)` J

`W_("ki")` = 0,68 aJ = `0.68*10^(-18)` J

E = `W_("ki")+E_m`

`E_m` = `E-W_("ki")` = 0,8-0,68 = 0,12 aJ

4,

`Q_e` = `1.6*10^(-19)` C (az elektron töltése)

`E = h*c/lambda` = `6.63*10^(-34)*(3*10^8)/(400*10^(-9))` = `5*10^(-19)` J (0,5 aJ)

`E_e` = `e*U` = `1.6*10^(-19)*0.46` = `7.36*10^(-20)` J (0,0736 aJ)

`W_("ki")` = `E-E_e` = 0,5-0,0736 = 0,4264 aJ

0,42 aJ-t a báriumra találtam. (esetleg lítium)

5,

Határhullámhossz:

`W_("ki")=h*c/lambda_h`

`lambda_h=(h*c)/W_("ki")` = `(6.63*10^(-34)*3*10^8)/(0.42*10^(-18))` = `473*10^(-9)` m = 473 nm

Ez alatt működik a fotocella.
0