Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Valaki segítene kérem? (9. oszt.)

Főoldal » Középiskola » Matematika
525
2022 perc múlva éjfélt fog ütni a miskolci városháza toronyórája. Mekkora szöget zár be most a toronyóra kis- és nagymutatója?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
`2022/60` = `33,7` óra

`33,7 - 24` = `9,7` óra

60 * 0,7 = 42 perc

24 óra - 9 óra 42 perc = 14 óra 18 perc van most.

A nagymutató 18 perc alatt 1,5 osztást tesz meg.

`360/60*(8-1,5)= 39°`-ot zár be a kis és nagy mutató.
2