Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Légyszi ha tudsz segíts

Főoldal » Középiskola » Matematika
362
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
`AB = DC = a", " AD = BC = b", " a\ :\ b = 5\ :\ 3", " K = "75 cm"`

Hűha, itt valami nagyon de nagyon csúnyán el van írva. Az első kérdés, hogy mennyi a négyszög kerülete, amikor a feladatban meg van adva, hogy `"75 cm"`...

Aztán pedig rákérdeznek az `EDB` háromszög területére, miközben semmi, de semmi adatunk nincs az `E` pontról. Annyi látszik a rajzból, hogy rajta van az `AB`-n, de hol? Úgy tűnik mintha a felezőpontja lenne, de ez sehol nincs leírva.

Illetve a téglalap oldalaira se jönnek ki épp szép számok, ami már önmagában gyanús volt. Valami biztosan el van rontva itt.
Módosítva: 3 éve
0