Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Légyszi ha tudsz segíts

Főoldal » Középiskola » Matematika
371
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
a, Ábra

Zérushely:

`(x-2)^2-4=0`

`(x-2)^2=4`

`x-2=pm2`

`x_1=2+2=4`

`x_2=-2+2=0`

b, Ábra

Zérushely:

`|x-3|-3=0`

I. Ha `x ge 3`

x-3-3=0

`x_1=6`

II. Ha `x le 3

3-x-3=0`

`x_2=0`

7,

x Ft a magazin ára.

`(1-0.13)*x+(1-4/5)*x=x+714`

`87/100*x+80/100*x=x+714`

`1.67x=x+714` /-x

0,67x=714 /:0,67

x = 1066 Ft-ba került az újság.

Panninak volt `0,87*1066` = 927 Ft-ja volt, Kamillának `4/5*1066` = 853 Ft-ja. (kb)

b,

Pannié lett `714/(927+852)*927` = 372 Ft; a többi (714-372=342 Ft) Kamilláé.
0