Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Légyszi ha tudsz segíts.

Főoldal » Középiskola » Matematika
406
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1

1,

B: {-3;-1;1;3}

2,

A: {15;25;35;45;55;65;75;85;95}

B: {18;27;36;45;54;63;72;81;90;99}

`A cap B`: {45}

`A\B`: {15;25;35;55;65;75;85;95}

3,

a,

zárójelbontás:

`9x-3-4x-5=5x-8` /összevonás

`5x-8=5x-8`

Megoldás: `x in RR`

b,

Zb.

`-3y-6+2y-6-y=0` /öv.

`-2y-12=0`

y=-6

c,

4x+6(x-4x-8)=49-14x

-14x-48=49-14x /+14x

-48=49 Ellentmondás, nincs megoldás.

d,

`450/x=450/5+10`

Felt: `x ne 0`

Így aztán lehet szorozni x-szel.

450=100x

x = 4,5

e,

Mi az a csillag?

`((4x-2)/3+1)=0.5`

`(4x-2)/3=-0.5` /*3

4x-2= -1,5 /+2

4x = 0,5 /:4

x = `1/8`

..
.
?
Zárójelbontás, összevonás, egy oldalra rendezés, eredmény, ellenőrzés (a többinél is).
Módosítva: 3 éve
0