Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Térgeometria

Főoldal » Középiskola » Matematika
452
Hányszorosára nő egy kocka térfogata,ha minden élét háromszorosára növeljük?
Köszönöm szépen!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
A kocka térfogata:
`T = a^3`

Ebből láthatjuk, hogy a térfogat az az oldalélnek a köbével arányos, vagyis ha az oldalél `3a`, akkor
`T = (3a)^3 = 3^3*a^2 = 27a^3`

Vagyis azzal, hogy 3-szorosra nőtt az oldalél, úgy a térfogat a `3^3=27`-szeresére növekszik!
1