Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Háromszög területe

Főoldal » Középiskola » Matematika
1465
1) Egy háromszög egyik oldalának hossza 10 cm a hozzá tartozó magasság hossza 6 cm.Területe?
2) Egy ABC háromszög A csúcsánál lévő külső szöge 104 fok-os, B csúcsnál lévő belső szöge 74 fokos.Hány fokos a háromszög C csúcsánál a külső szög? Válaszát indokolja!
Segítséget köszönöm!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
1. `a = "10 cm, " m_a = "6 cm"`
Minden háromszögre igaz, hogy a területe egyenlő akármelyik oldala és a hozzá tartozó magasságának szorzatával.
`T = (a*m_a)/2 = (10*6)/2 = "30 cm"^2`

2. `hat A' = 104°", " hat B = 74°", " = hat C' = ?`

`hat B' = 180-74 = 106°`

`hat C' = 360°-hat A'-hat B' = 360-104-106 = 360-210 = 150°`

Illetve
`hat A = 180-104 = 76°`

`hat C = 180°-hat A-hat B = 180-76-74 = 180-150 = 30°`
`hat C' = 180-30 = 150°`

A háromszög belső szögeinek összege 180°, a külső szögeinek összege pedig 360°!
0