Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Háromszög területe

Főoldal » Középiskola » Matematika
347
1) Egy háromszög alapja 5 cm szárai 3 cm.Mekkora a területe?
2) Egy szabályos háromszög oldala 4 cm.Mekkora a területe ( Héron- képlet: T=négyzetgyök alatt s(s-a)(s-b)(s-c)
Válaszodat Köszönöm!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
1,

1,

számold ki a magasságot

`m_a` = `root()(b^2-(a/2)^2)` = `root()(3^2-2.5^2)` = 1,66 cm

T = `(a*m_a)/2` = `(5*1.66)/2` = 4,146 `cm^2`

2,

Nem kell Héron.

T = `(a^2*sin60)/2` = `(4^2*root()(3))/4` = `4*root()(3)` = 6,93 `cm^2`.
1