Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika

Főoldal » Középiskola » Fizika
347
A Rhodopseudomonas viridis egy fotoszintetizáló baktérium, mely 27 %-os hatásfokú fényreakcióval képes ADP-ből ATP-t előállítani. Normál körülmények között 1 mol ADP ATP-re átalakításához 32 000 joule energiára van szükség. Legfeljebb milyen hullámhoszszú fény elnyelésével képes az ADP – ATP átalakítást elvégezni?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
A 32 kJ felel meg 27%-nak

100 % megfelel `100/27*32` = 118,5 kJ-nak (118519 J)

`E=N_A*h*c/lambda` `rightarrow` `lambda=(N_A*h*c)/E` = `(6*10^(23)*6.63*10^(-34)*3*10^8)/118519` = `10^(-6)` m = 1000 nm
0