Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Négyzetre emelés

Főoldal » Középiskola » Matematika
478
Sziasztok! Következő feladatokban szeretném ha segítenétek.
1) x négyzet+y négyzet-2x-4y-2=0
2) x négyzet+y négyzet-4x-6y-12=0
3) x négyzet+y négyzet-4y-4=0
4) x négyzet+y négyzet-2x-2y-8=0
5) x négyzet+y négyzet-6x+4y+9=0

Köszönöm a segítséget! :)
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1

Első ránézésre körök egyenletei, ha a teljes négyzetté alakítást tanuljátok, akkor:

1,

`x^2+y^2-2x-4y-2=0`

`(x-1)^2-1+(y-2)^2-4-2=0`

`(x-1)^2+(y-2)^2=7`

2,

`x^2+y^2-4x-6y-12=0`

`(x-2)^2-4+(y-3)^2-9-12=0`

`(x-2)^2+(y-3)^2=25`

3,

`x^2+y^2-4y-4=0`

`x^2+(y-2)^2-4-4=0`

`x^2+(y-2)^2=8`

4,

`x^2+y^2-2x-2y-8=0`

`(x-1)^2-1+(y-1)^2-1-8=0`

`(x-1)^2+(y-1)^2=10`

5,

`x^2+y^2-6x+4y+9=0`

`(x-3)^2-9+(y+2)^2-4+9=0`

`(x-3)^2+(y+2)^2=4`
0