Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika

Főoldal » Általános iskola » Fizika
371
Hany víz molekula van egy 60kgos emberben ?( 80%)
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Fizika

Válaszok

1
60 kg 80%-a, az `60*80/100` = 48 kg víz

A víz moláris tömege 18 `g/(mol)`

48 kg víz az `48/18` = `2.dot(6)` kmol

1 mol víz `6*10^(23)` db vízmolekulát tartalmaz

`2.dot(6)` kmol víz pedig `2666.dot(6)*6*10^(23)` = `1.6*10^(27)` db vízmolekula.
2