Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Tudna valaki segíteni ebben a feladatba?

Főoldal » Középiskola » Fizika
809
Egy erőmérő rugóját 5cm-rel megnyújtottuk. Mekkora munkát végeztünk közbe, ha a nyújtás végén az erőmérő 50N nagyságú erőt jelzett?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
`F = D*x` `rightarrow` `D=F/x` = `50/0.05` = 1000 N/m

`W_r` = `1/2*D*x^2` = `1/2*1000*0.05^2` = 1,25 J
1