Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

]Đ[]Đ[|Ä|||_____:)______&#]íłÍŁ$€]]]

Főoldal » Középiskola » Fizika
799
Imre naponta 200 fekvőtámaszt végez, aminek során karizmai függőleges irányban 250-250N erőt fejtenek ki 35 cm-es távolságon. 100 g tej energiatartalma 252 kJ, de a beépülő és munkavégzésre fordítható rész ennek csak 25%-a. A tej sűrűsége 1,03 g/cm^3

Hány dl tejet kell fogyasztania, hogy az energiaveszteségét pótolja?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
200 fekvőtámasz alatt `200*250` = 50000 N erőt fejt ki, mindegyik esetben 0,35 m úton, a munkavégzés:

`W=F*s` =`50000*0.35` = 17500 J = 17,5 kJ

100 g tejből munkára fordítódik `252*0.25` = 63 kJ

Mennyi tejből lesz 17,5 kJ energia?

m = `17.5/63*100` = `27.dot(7)` g tej, ennek a térfogata pedig `V=m/rho` = `(27.dot(7))/1.03` = 26,97 `cm^3` = 0,27 dl tejjel pótolja az energiaveszteséget.
1