Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kérlek aki segít vezesse le hogy hogyan számolta ki! köszönöm előre is :)

Főoldal » Középiskola » Matematika
446
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
A függőleges szárak 1-ről indulnak és a rákövetkező mindig 1-gyel hosszabb az előzőnél. Tehát ezek egy számtani sorozatot alkotnak:
a₁ = 1
d = 1
Összesen 6 függőleges van, `S_6 = ((2a_1+(n-1)d)·n)/2 = ((2·1+5·1)·6)/2 = 21`

A vízszintesek 1,5-ről indulnak, és minden következő 1-gyel hosszabb az előzőnél:
a₁ = 1,5
d = 1
Abból is 6 db. van, `S_6` = .. számold ki.

És persze a kettőt össze kell adni.
Módosítva: 8 éve
0