Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Számhalmazok 9.es matek 9. Oldal Matematika

Főoldal » Középiskola » Matematika
435
Sziasztok! Fotoztam ami kene. Koszi mindenkinek.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
Matematika 9. Matek Számhalmazok Kombinatorika Törtek
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
A: `x in NN`, `2 lt x 8`

B: `x in ZZ`, `x gt 99`

C: `x in ZZ`; `-6 lt x lt 0`

D: `x in ZZ`, `x ge 0`

2.4.

`7/9` = `14/18`

`8/9` = `16/18`

A kettő között van a `15/18`

b,

`3/5` = `9/15`

`4/5` = `12/15`

E két szám között van a `10/15` és a `11/15`.

2.5.

`9/19` = `(9*199)/(19*199)` = `1791/3781`

`99/199` = `(99*19)/(199*19)` = `1881/3781`

A második szám számlálója nagyobb, a második a nagyobb.

A különbségük:

`(1881-1791)/3781` = `90/3781`

2.6.

M:={`-8; -1 3/4; -1; 0; 1/2 ; 2/3 ; 7/3 ; 2.5 ; 3; 12`}
0