Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek sürgősen kéne holnapra a

Főoldal » Általános iskola » Matematika
617
Egy gép árát növelték 15%-kal, majd a növelt összeget is növelték annak 20%-ával.
a) Mennyi most az ára, ha eredetileg 100 000 Ft-ba került?
b) Hány százalékkal nőtt az eredeti ár?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

2
a.)
`100.000*1,15*1,2` = `138.000` `Ft`


b.)
`((138.000/100.000)-1)*100` = `38` `%`
Módosítva: 3 éve
0

`a)`

`100000*1.15*1.2=138000` `Ft`


`b)`
`(100000)/(138000)=1.38` `->` `38%-kal` nőtt.

0