Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Trafó

Főoldal » Középiskola » Fizika
549
Egy trafó primer áramerőssége 600 mA a menetszáma 2500. A szekunder áram erőssége 2,8 A a feszültsége 20 V. Adja meg a primer kör feszültségét valamint a szekunder tekercs menetszámát.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
`U_P` = `(U_("sz") * I_("sz"))/I_p` = `(20 \ V*2,8 \ A)/(0,6 \ A)` = `93,3dot3` `V`


`N_("sz")` = `N_("P")/(U_("P")/(U_("sz")))` = `2.500/((93,3dot3 \ V)/(20 \ V))` = `536`
0