Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Segítsetek

Főoldal » Középiskola » Matematika
1237
Év végén a 28 fős osztályban három jutalmat ad át az osztályfőnök. Hányféle jutalmazás lehetséges, ha egy diák:
a) csak egyet kaphat a három különböző könyv közül
b) többet is kaphat a három különböző könyv közül
c) csak egyet kaphat a három egyforma könyvutalvány közül
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
a) `28*27*26 = "19 656"`

b) `28*28*28 = "21 952"`

c) `(28*27*26)/(3*2*1) = "3 276"` (nem számít a jutalmazottak sorrendje, mert mindegyik ugyanazt kapja)
Módosítva: 3 éve
0