Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek házi

Főoldal » Középiskola » Matematika
351
]-2; 3[ f(x)= -3/5x+2

Ábrázolás
ÉT: ?
ÉK: ?
Zérushely: ?
Szélsőértékek: ?
Monotonitása: ?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
`f(x)= -3/5 x+2`

Ábra (az üres pontok alá nem kéne hogy belelógjon a vonal, de sajnos így jeleníti meg)

Értelmezési tartomány:
`D_f:\ ""``{:]-2; 3[:}`

Értékkészlet:
`R_f:\ {:]1/5; 16/5[:}`

Zérushely:
`-3/5 x+2 = 0 " /"-2`
`-3/5 x = -2 " /"*(-5/3)`
`x = 10/3 notin D_f`, vagyis nincs zérushely

Szélsőérték:
Nincs, mert a határait nem tartalmazza az értelmezési tartomány.

Monotonitás:
Szigorúan monoton csökkenő, mert az `x` együtthatója negatív.
Módosítva: 3 éve
0