Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek házi

Főoldal » Középiskola » Matematika
476
A = {a; b; c; g; h}
B = {a; c; e; g}
u = {a; b; c; d; e; f; g; h}

AUB = ?
A∩B = ?
B\A = ?
B(fölötte vonal) = ?
A∩(A(fölötte vonal)\B(fölötte vonal) = ?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
1
Középiskola / Matematika

Válaszok

2
AUB=a,b,c,e,g,h
A(lefelénéző ív)B=a,c,g
B/A=e,
B(fölötte vonal)=b,d,f,h
az utolsót, pedig sajnos nem tudom
Remélem azért segített.
1

`A nn (bar A\ \\\ bar B) = {a; b; c; g; h} nn ({d; e; f}\ \\\ {b; d; f; h}) = {a; b; c; g; h} nn {e} = {}`

Abból is látható, hogy ez üres lesz, hogy
`A nn (bar A\ \\\ bar B) = (A nn bar A)\ \\\ bar B`
És `A nn bar A` az üres halmaz, mert nincs olyan elem, ami benne is van egy halmazban és nincs is benne.
1