Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek sos

Főoldal » Középiskola » Matematika
352
Képet csatoltam, valaki megtudná nekem oldani ?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
1,

a, `18*25000` = 450000 cm = 4500 m = 4,5 km

b, 156 km = 156000 m = 15600000 cm / 25000 = 624 cm

2,

Keressünk megfelelő oldalakat, ha az arányuk egyenlő, a háromszögek hasonlók.

a,

A leghosszabb oldalak 8 és 24 cm; a két oldal aránya 1:3

Találunk még két ilyen oldalt, a 6:18 = 1:3.

Viszont a harmadik oldalak aránya: 5:12,5 `ne` 1:3 ; akét háromszög nem hasonló.

b,

3:4 `ne` 6:10 , a két háromszög nem hasonló.

3,

a,

Az oldalak hossza ötszörösök lesznek, a kerület is:

`K_2` = `5*(a+b+c)` = `5*(5+9+12)` =130 cm

b,

A leghosszabb oldalak aránya: `lambda=18/12` = 1,5

4,

A háromszorosára nagyított háromszőg kerülete az eredeti háromszög kerületének a háromszorosa lesz.

A háromszorosára nagyított háromszög területe az eredeti háromszög területének `3^2`=9-szerese lesz.
1