Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matematika SOS!!

Főoldal » Középiskola » Matematika
371
Képet csatoltam. Segítene valaki még két szamjegyig eljutni? Előre is köszönöm!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
33194:246 =

331:246 = egyszer megvan benne,az első számjegy 1.

A maradék `331-246` = 85, ezt írod alá

A 85 mellé a kilencest.

859:246 = háromszor megvan benne, akkor kiszámolod a `3*246` = 738; ezt kivonod a 859-ből. 859-738 = 121, Ezt írod az előző alá. E mellé a négyest.

1214:246 = ötször nincs, de négyszer biztosan. Kiszámolod a `4*246` = 984; ezt kivonod az 1211-ből: 1211-984 = 230 a maradék. Jön a tizedesvessző és mostmár nullákat kell mindig a lenti számok mögé írni.

2300-ban a 246 9-szer; `9*246` = 2214; 2300-2214=86 A 86-ot írod le alulra, utána egy nullát.

860-ban a 246 megvan háromszor; `3*246` = 738; 860-738 = 122 ; ez jön alulra, utána a nulla.

1220-ban a 246 megvan négyszer. `4*246` = 984; 1220-984=236

33194:246 = 134,934
_859
_1214
__2300
____860
____1220
_____236
0