Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Segítsetek

Főoldal » Középiskola » Fizika
1472
Ha Q töltés a töltéstől r távolságban E térerősséget kelt, mekkora a térerősség:
a) 2Q töltéstől 2r távolságban ?
b) 2Q töltéstől r/2 távolságban ?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1


`E=k*Q/r^2`

a,

`E_2` = `k*(2Q)/(2r)^2` = `1/2*k*Q/r^2` = `1/2*E`

b,

`E_3` = `k*(2Q)/(r/2)^2` = `8*k*Q/r^2` = `8*E`
-1