Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika,gyorsulás

Főoldal » Középiskola » Fizika
670
v0=0 indul egy test.10s alatt felgyorsul 20m/s sebességre,majd ezzel a sebességgel folytatja útját 15s-ig.
Mennyi utat tett meg összesen?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
Az első 10 másodpercben egyre nő a sebessége. Az átlagsebesség ott (0+20)/2 = 10 m/s, vagyis 10 sec alatt 10 m/s · 10 s = 100 m-t tesz meg.
Utána állandó sebességgel (20 m/s) megy még valameddig. Nem tiszta, hogy még 5 másodpercet vagy még 15 másodpercet megy-e... Ezalatt 20 m/s · 5 s = 100 m-t vagy 20 m/s · 15 s = 300 m-t tesz meg.
Összesen az első meg valamelyik második összege.
0