Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

HALMAZOK

Főoldal » Középiskola » Matematika
764
Az A és B halmazokról tudjuk, hogy:
A∪B= {1, 2, 3, 4, 5, 6}
A\B= {1, 4}
A∩B= {2, 5}
Sorold fel az A és a B halmaz elemeit!

Valaki segítene ennek a feladat megoldásában? Köszönöm!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Az `A\ \\\ B`-ből tudjuk, hogy mi van csak az `A` halmazban és az `A nn B`-ből tudjuk, hogy mi van az `A` halmazban, ami a `B` halmazzal közös. Viszont az `A` halmaz csak ebből a két részből áll, vagyis az `A = {1, 2, 4, 5}`. A `B` halmazban pedig benne van ugyanúgy a 2 és az 5, és az 1 és 4-en kívül minden más, vagyis `B = {2, 3, 5, 6}`.

Nyugodtan szólj ha bármi nem világos! :)
1