Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Határozd meg a gyökből

Főoldal » Középiskola » Matematika
352
x1=6
x2=8
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

2
`(x-x_1)(x-x_2) = (x-6)(x-8) = x^2-14x+48`
0

`(x-x_1)*(x-x_2)` = `(x - 6)*(x - 8)` = `x^2-8x-6x+48` = `x^2-14x+48`

De igazából az eredeti képlet így van `a*(x-x_1)*(x-x_2)` az a heléyre bármely számot írva és összeszorozva a tagokat az úgy kapott egyenleteknek is ugyan ez lesz a két gyöke.
Módosítva: 3 éve
0