Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Másodfokú egyenlet

Főoldal » Középiskola » Matematika
324
 3x-5  = x-1
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
`sqrt(3x-5) = x – 1` `=>` `-x^2 + 5x - 6 = 0`

`x_(1,2)` = `(-b+-sqrt(b^2-4ac))/(2a)` = `(-5+-sqrt(5^2-4*(-1)*(-6)))/(-1*2)` = `{(x_1= "2") , (x_2 = "3"):}`
0