Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Másodfokú egyenletek

Főoldal » Középiskola » Matematika
323
x²+3x-70=0
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
`x^2+3x-70=0`
`x_(1,2) = (-3+-sqrt(3^2-4*(-70)))/2 = (-3+-sqrt(9+280))/2 = (-3+-17)/2 = {(x_1 = 14/2 = 7), (x_2 = -20/2 = -10):}`
0