Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Csatoltam fájlt! Előre nagyon szépen köszönöm a segítséget!

Főoldal » Általános iskola » Matematika
554
Csatoltam fájlt! Előre nagyon szépen köszönöm a segítséget! A 6. és a 13. a) b)
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1

13,

a, 1 ember 5 másikkal tud kezet fogni, 6 ember tehát `6*5`-tel, de így mindenki kétszer fog kezet; az összes kézfogás tehát `(6*5)/2` = 15 darab.

b, Első helyre írhatunk 6-féle számjegyet, a másodikra már csak ötöt. Ez összesen `6*5`=30-féle szám képezhető.

5,

1 fő 19 címet írt, akkor 20 fő `20*19` = 380 címet írtak le.

Kézfogás: 1 fő 19 másikkal fogott kezet, 20 fő `20*19` kézfogás, de mindenki így kétszer fogna kezet, így felezzük; az összes kézfogás `(20*19)/2` = 190 kézfogás.
3