Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Mennyi a következő oldatok koncentrációja tömeg %-ban kifejezve?

Főoldal » Általános iskola » Kémia
395
A.a. 41 g vízben 9g cukrot oldunk fel. b.75g vízben 25g kálium-nitrát oldunk fel. b. 75g vízben 25g kálium-narrátor oldunk fel. B. a. 21g vízben 4g nátrium-kloridot oldunk fel. b. 67g vízben 33g ammónia-kloridot oldunk fel.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Kémia

Válaszok

1

a,

41+9 = 50 g oldatban van 9 g cukor

100 g oldatban van `100/50*9` = 18 g cukor, az oldat 18 tömeg%-os.

b,

75 g víz + 25 g `KNO_3` = 100 g oldat

100 g oldatban van 25 g `KNO_3`; az oldat 25 tömeg%-os.

B,

21 g víz + 4 g NaCl = 25 g oldat

25 g oldatban van 4 g NaCl

100 g oldatban van `100/25*4` = 16 g NaCl; az oldat 16 tömeg%-os.

b,

67 g víz + 33 g `NH_4Cl` = 100 g oldat

100 g oldatban van 33 g `NH_4Cl`; az oldat 33 tömeg%-os.
0