Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Segítséget szeretnék kérni ennek a feladatnak a megoldásában!

Főoldal » Középiskola » Matematika
1080
Egy szénatom tömege 2 x 10 a - 23.-on g. Mennyi az 1 mól (kb 6 * 10 ^ 23 atomot tartalmazó) szén tömege?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
3,

1 szénatom tömege `2*10^(-23)` g

`6*10^(23)` szénatom tömege `6*10^(23)*2*10^(-23)` = `6*2*10^(23)*10^(-23)` = `12*10^(23-23)` =`12*10^0` = `12*1` = 12 g.
0