Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

A a. 41g vízben 9g cukrot oldunk fel.

Főoldal » Általános iskola » Kémia
371
Mennyi a következő oldatok koncentrációja tömeg%-ban kifejezve?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
felszín
0
Általános iskola / Kémia

Válaszok

1
`m_("oldószer")=41` `g`
`m_("oldott anyag")=9` `g`
`m_("oldat")=41+9=50` `g`

tömeg`%=(m_("oldott anyag"))/(m_("oldat"))*100`

tömeg`%=9/(50)*100=18%`
Módosítva: 3 éve
2