Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Szia !Lenne szuksegem egy kicsi magyarazatra

Főoldal » Általános iskola » Matematika
356
A 6 kene ,koszonom
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
A c oldal hossza:

`c=root()((AC)^2+(BC)^2)` = `root()((2*root()(3))^2+6^2)` = `root()(12+36)` = `root()(48)` = `4*root()(3)` = `2*AC`

Tükrözzük a háromszöget a BC oldalra (ábra) , így egy egyenlő oldalú háromszöget kapunk, melynek a szögei 60°-osak, így az A csúcsnál levő szög 60°-os.
0