Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Valaki!??Nagyon de nagyon fontos lenne!

Főoldal » Általános iskola » Matematika
386
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
10. Ha minden éle kongruens, az azt jelenti, hogy egyenlő hosszúak, nevezzük `a`-nak. Egy négyoldalú gúlának 8 éle van, vagyis
`8a = 96 " /":8`
`a = "12 cm"`

a) Mivel az oldalai egyenlőek és szabályos a gúla, ezért az alapja négyzet, vagyis
`T_a = a^2 = 12^2 = "144 cm"^2`

b) Az oldallap pedig egyenlő oldalú háromszög lesz, aminek a területe:
`T_o = sqrt(3)/4 a^2 = sqrt(3)/4*12^2 = 36 sqrt 3 = "62,354 cm"^2`

c) Az alap és az oldallap területének aránya:
`T_a/T_o = (cancel(a^2))/(sqrt(3)/4 cancel(a^2)) = 4/sqrt(3) ~~ "2,309"`, ami nagyobb, mint `2` és nem függ az oldaléltől.
0