Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kombinációk (kombinatorika)

Főoldal » Középiskola » Matematika
354
Van egy 10 elemű halmazunk
a) Hány 2 elemű rész halmaz van?
b) Hány 5 elemű rész halmaz van?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
a) `((10),(2)) = (10*9)/(2*1) = 45`

b) `((10),(5)) = (10*9*8*7*6)/(5*4*3*2*1) = 252`

Szólj ha bármi kérdésed van! :)
Módosítva: 3 éve
0