Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek

Főoldal » Középiskola » Matematika
334
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
-1
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
1,

a, `2*3^2-3*(-2)` = `18+6` = 24

b, `3+2*(-2)+3` = `3-4+3` = 2

c, `3+(-2)-(3*(-2))` = `3-2+6` = 7

d, `2x+5y-6x+6y` = `11y-4x` = `11*(-2)-4*3` = `-22-12` = -34

2,

a, = `9x+6`

b, = `10a^2+ab^2`

c, = `3a+b+18`

d, = `9x+y-3`

3,

a, Ha x = 1, akkor `4-(2*1)` = `4-2` = 2

Ha x = -5, akkor `4-(2*(-5))` = `4+10` = 14

Ha x = 0, akkor `4-2*0` = 4

Ha x = `3/2`, akkor `4-2*3/2` = `4-3` = 1

b,

Ha a=2, akkor `0.5*2+10` = `1+10` = 11

Ha a=-2, akkor `0.5*(-2)+10` = `-1+10` = 9

Ha a=0,2 akkor `0.5*0.2+10` = `0.1+10` = 10,1

Ha a=`-4/5`, akkor `0.5*(-4/5)+10` = `-4/10+10` = 9,6
0