Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek

Főoldal » Középiskola » Matematika
543
Segitsen valaki
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

2
Nincs időm az egészre, ezért mindhárom feladatból megcsinálom az elsőt.

1.

`a)`
`2*3^2-3*(-2)=2*9+6=18+6=24`


2.

`a)`
`x+2x-4+6x+10=9x+6`

3.

`a)`

`4-2*1=4-2=2`
`4-2*(-5)=4+2*5=14`
`4-2*0=4-0=4`
`4-2*3/2=4-3=1`
0

1. `x=3", "y=-2`
a) `2x^2-3y = 2*3^2-3*(-2) = 18+6 = 24`
b) `3+2y+x = 3+2*(-2)+3 = 6-4 = 2`
c) `x+y-xy = 3+(-2)-3*(-2) = 3-2+6 = 7`
d) `2x+5y-6x+6y = 11y-4x = 11*(-2)-4*3 = -22-12 = -34`

2.
a) `x+2x-4+6x+10 = 9x+6`
b) `6a^2 cancel(-2ab)+2ab^2 cancel(+2ab)-ab^2+4a^2 = 10a^2+ab^2`
c) `5a-2b+7+11-2a+3b = 3a+b+18`
d) `3x+4-2y+6x+3y-7 = 9x+y-3`

3.
a) `4-2x`
`{:(x=1, =>, 4-2*1 = 2),
(x=-5, =>, 4-2*(-5) = 4+10 = 14),
(x=0, =>, 4-2*0 = 4),
(x=3/2, =>, 4-2*3/2 = 4-3 = 1):}`

b) `"0,5"a+10`
`{:(a=2, =>, "0,5"*2+10 = 1+10 = 11),
(a=-2, =>, "0,5"*(-2)+10 = -1+10 = 9),
(a="0,2", =>, "0,5"*"0,2"+10 = "0,1"+10 = "10,1"),
(a=-4/5, =>, "0,5"*(-4/5)+10 = -2/5+10 = 10-"0,4" = "9,6"):}`

Szólj ha bármi kérdésed lenne! :)
Módosítva: 3 éve
0