Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Segítsetek

Főoldal » Középiskola » Fizika
472
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
Akkor van egyensúlyi helyzetben a Q' töltés, ha a rá ható erők eredője nulla.

`F_2-F_1` = `k*(Q*Q')/x^2-k*((4Q)*Q')/(2x)^2` = 0

`k*(Q*Q')/x^2*(1-4/4)` = 0

Igen, tetszőleges lehet a Q töltés, de az előjelek is számítanak, hogy stabil-e, az már más kérdés.
0