Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

147 ,148 feladat

Főoldal » Általános iskola » Kémia
372
(147,148)nem ertem valaki elmagyaraza?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Kémia

Válaszok

1
147,

`Zn` + 2 `HCl` = `ZnCl_2` + `H_2`

24,5 `dm^3` hidrogéngáz standard körülmények között az 1 mol. Ennyi hidrogéngáz keletkezik a reakcióegyenlet szerint 1 mol cinkből, ami 65,4 g.

148,

`A_(Ag)` = 107,87 `g/(mol)`

1 mol,vagyis `6*10^(23)` db ezüstatom tömege 107,87 g.

1 db ezüstatom tömege `1/(6*10^(23))*107.87` g.

De erre most nem lesz szükségünk.

`r_("atom")` = 144 pm = `144*10^(-12)` m

`r_("mag")` = `d_("mag")/2` = `5*10^(-16)` m = 0,0005 pm

`rho_("atom")` = `m/V_("atom")` = `m/((4*r_("atom")^3*pi)/3)`

`rho_("mag")` = `m/((4*r_("mag")^3*pi)/3)`

`rho_("mag")/rho_("atom")` = `(cancel(m)/((cancel(4)*r_("mag")^3*cancel(pi))/cancel(3)))/(cancel(m)/((cancel(4)*r_("atom")^3*cancel(pi))/cancel(3))` = `(r_("atom")/r_("mag"))^3` =`(144/0.0005)^3` = `2.39*10^(16)`-szorosa.
0