Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek 9.

Főoldal » Középiskola » Matematika
359
Valaki tudna ebben segíteni, ha nem is az összesben legalább az első 2-3-ban hogy megértsem? Nagyon megköszönném!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
1
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Az egészet nem fogom megcsinálni, mert szeretnék lefeküdni aludni minél hamarabb, de az első 2-3-ban segítek szívesen.

`a)`
`A={2; 4; 6; 8}`
`B={1; 3; 4; 6; 7}`
`U={1; 2; 3; 4; 5; 6; 7; 8; 9; 10}`

`bar(A), bar(B)`: Ez az `A` vagy `B` halmaz komplementerét, azaz kiegészítő halmazát jelenti. Tehát az `U` alaphalmaz azon elemei, amelyek nincsenek benne az `A` vagy `B` halmazban.

`bar(A)={1; 3; 5; 7; 9; 10}`
`bar(B)={2; 5; 8; 9; 10}`

`AcapB`: Ez az `A` és `B` halmaz metszetét jelenti, azaz a közös elemeket.

`AcapB={4; 6}`

`AcupB`: Ez az `A` és `B` halamaz uniójáta, azaz egyesítését jelenti.

`AcupB={1; 2; 3; 4; 6; 7; 8}`

A többinél ugyanígy kell csinálni.


`b)`
`A={a; b; c}`
`B={d; e; f}`
`U={a; b; c; d; e; f}`

`bar(A)={d; e; f}`

`bar(B)={a; b; c}`

`AcapB={}` (üres halmaz)

`AcupB={a; b; c; d; e; f}`


`c)`
`A={a; e; i; o; u}`
`B={e; o; u}`
`U={a; á; e; é; i; í; o; ó; u; ú; ü; ű}`

`bar(A)={á; é; í; ó; ú; ü; ű}`

`bar(B)={a; á; é; i; í; ó; ú; ü; ű}`

`AcapB={e; o; u}`

`AcupB={a; e; i; o; u}`
2