Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Szia !Lenne szuksegem egy kicsi magyarazatra

Főoldal » Általános iskola » Matematika
339
A 8 ,9 feladat kene ,elore is koszonom
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
8,

Egyenlet felírása:

`x-0.35*x-14=0.09*x`

`0.56x=14`

`x=14/0.56` = 25

25 leje volt eredetileg.

9,

`x*1.1*0.9=396`

`0.99*x=396`

`x=396/0.99` = 400

Eredetileg 400 lejbe került.

Mindegyiket ellenőrizd!
Módosítva: 3 éve
1