Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Le tudnád írni a megoldásokat?

Főoldal » Általános iskola » Matematika
465
Ha nagyon szépen megkérem,valaki leírná az 1-es,2-es,3-as,4-es válaszait?
Tudom,hogy ezek könnyűek,tényleg,de mondhatni időigényes,legalábbis annak aki lassan halad
Szóval kérem szépen valaki írja le őket.Sürgős lenne!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
#KÉRLEK, #segítslégyszi, #matematika, #könnyű, #kérleksegíts
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

2
Ha nem tudjátok az egészet,elég csak a 4-est
0

1.
`5/2="2,5" ``"; "`` 37/20="1,85" ``"; "`` -17/25=-"0,68" ``"; "`` 33/8="4,125" ``"; "`` -7/3=-"2,"dot 3 ``"; "`` 1/11="0,"dot 0 dot 9`

`29/80="0,3625" ``"; "`` 15/9="1,"dot 6 ``"; "`` (-17)/41=-"0,"dot(4)146dot(3) ``"; "`` 19/15="1,2"dot 6 ``"; "`` 8=8 ``"; "`` -13/12=-"1,08"dot 3`

`8/33="0,"dot 2 dot 4 ``"; "`` 23/36="0,63"dot 8 ``"; "`` 283/70="4,0"dot(4)2857dot(1)`

2.
`"4,2"=21/5 ``"; "`` "0,15"=3/20 ``"; "`` -"1,025"=-41/40 ``"; "`` "1,"dot 5=14/9 ``"; "`` "3,"dot 3 dot 6=37/11 ``"; "`` "0,"dot 1 dot 8=2/11`

`"9,"dot(6)2dot(9)=260/27 ``"; "`` -"0,1"dot 2 dot 6=-25/198 ``"; "`` "0,08"dot 3=1/12 ``"; "`` "20,34"dot 0 dot 9=895/44`

3.
`1/13="0,"dot(0)7692dot(3)`
Mivel 6-osával ismétlődik: `floor("2 000"/6)=333 ", " 6*333="1 998"` Tehát az `"1 999"`-ik az első számjegy lesz a hatból, vagyis a `"2 000"`-ik a második számjegy lesz a hatos periódusból, vagyis a 7-es!

4.
a) `"0,"dot 6*"1,5"-"0,8"dot 3*"1,2"-"4,2"dot 7 = cancel(2/3*3/2) cancel(-5/6*6/5)-77/18 = -77/18`

b) `[(1-"2,"dot 6 dot 3)-(3-"0,"dot 0 dot 2)]*"19,8"-"0,1"dot 6 ``=`` (1-29/11-3+2/99)*99/5-1/6 =`
`=`` -457/cancel 99*cancel 99/5-1/6 ``=`` -457/5-1/6 ``=`` -2747/30 ``=`` -"91,5"dot 6`

c) `[1/2-18/19*("0,5"+"0,"dot 5)]:(-"0,125") ``=`` [1/2-18/19*(1/2+5/9)]:(-1/8) =`
`=`` (1/2-18/19*19/18)*(-8) ``=`` (-1/2)*(-8) ``=`` 4`

d) `("1,3":4\7/8-"0,291"dot 6)*100+"1,65"dot 9 dot 0:1\29/44 ``=`` (13/10:39/8-7/24)*100+73/44:73/44 =`
`=`` (cancel 13/cancel 10_5*cancel 8_4/cancel 39_3-7/24)*100+cancel 73/cancel 44*cancel 44/cancel 73 ``=`` (4/15-7/24)*100+1 =`
`=`` (-1/40)*100+1 ``=`` 1-5/2 ``=`` -3/2`
0