Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek házi feladat

Főoldal » Középiskola » Matematika
1582
1. Egy építkezésen egy 0,5 m magas platóhoz egy körülbelül 2 m hosszú pallót támasztottak, hogy azon tolják fel a talicskákat. Körülbelül mekkora szöget zár be a palló a vízszintessel?

2. Könnyű Egy derékszögű háromszög rövidebb befogója 1,8 cm, átfogója 4,7 cm hosszú. Határozd meg a háromszög hegyesszögeinek szinuszát, koszinuszát és tangensét!

3. Könnyű Egy derékszögű háromszög átfogójának hossza 25 cm, az egyik hegyesszöge 35°-os. Mekkorák a háromszög befogói, és mekkora az átfogóhoz tartozó magassága?

4. 500 m hosszú egyenes út vezet fel a turistaháztól a hegycsúcsra. Az út a vízszintessel közelítőleg 15°-os szöget zár be.
a) Mekkora szintkülönbség van a kiindulási és érkezési hely között?
b) Mekkora távolságot mérhetünk a kiindulási helyünket jelző pont és a hegycsúcsot jelző pont között az 1 : 8000 arányú turistatérképen?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
Matematika, hegyesszögek
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
1. α=sin-10,5/2=14,47°

2. sinα=1,8/4,7=0,3828
a²+b²=c²
b=4,342cm
cosα=4,342/4,7=0.9238
tgα=1,8/4,342=0,4146

3.
magasság=a=sinα×c=sin35×25=14,33cm
b=cos35×25=20,47cm

4.
Δm=sin15×500=129,40m
500/8000=0,0625
1